Нова телевизия ще промени критериите за избор на участници във ВИП

...
Нова телевизия ще промени критериите за избор на участници във ВИП
Коментари Харесай

Заради Ванко 1 Нова телевизия ще промени критериите за участници във ВИП Брадър

Нова телевизия ще промени критериите за избор на участници във " ВИП Брадър " след скандалното присъединяване на наказан трафикант и сводник в сегашния сезон на предаването.

Това стана известно от изказване на шведския притежател на малкия екран MTG пред в. " Гардиън ".

Става въпрос за Иван Главчев, прочут още като Ванко 1, който през 2003 година бе наказан за сводничество, трафик на дами и нелегално владеене на оръжие.

В изказване пред " Гардиън " шведският притежател на " Нова телевизия " - Modern Times Group (MTG), заяви, че малкия екран ще промени процеса на избор на участници в предаването, написа dnevnik.bg.

" В светлината на получените недоволства локалният ни клон преразглежда критериите за избор на състезатели в сходни излъчвания, защото наказателна присъда за такива прегрешения е нещо извънредно съществено и компанията няма да включва хора с такива присъди в бъдещи излъчвания ", споделят от MTG.

В понеделник Главчев изиска да напусне предаването по здравословни аргументи, само че самото му присъединяване провокира отвращение за какво му се дава естрада в предаване за звезди.

По време на предаването Главчев отхвърли да извършва избрани от Биг Брадър задания с претекста, че били " женски " и щяло да го е позор от внуците му. През 2009 година той се появи в този тип на билборд, рекламиращ концерт на фолк-певеца Азис.

Присъствието му в предаването докара до сигнали в Съвета за електронни медии (СЕМ), а от клуб " Не Си Сам(а) " разгласиха в сайта " Мама Нинджа " отворено писмо до " Нова броудкастинг груп " и Съвет за електронни медии.

Престъпният статут на Иван Главчев да бъде категорично и необятно огласен, а националният ефир да се явява непроменяемо пространство за сериозно разкритие на насилниците, не тяхна високоплатена естрада, желаеха създателите на писмото. " През последните няколко дни следим по какъв начин в праймтайм в народен ефир шоково е героизиран като VIP (много значима личност) потвърден интернационален нарушител с незаконна активност в България, Франция, Белгия, Испания ", написа в текста.

Още във визитката си в предаването Главчев съобщи: " Искат изкуствено да ни наложат, че половете би трябвало да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това дамата да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в последна сметка. Всеки да си знае ролята в живота ".

" Гардиън " напомня, че съгласно отчетите на Държавния департамент България е един от основните източници на трафика на хора в Европейския съюз, а правосъдната ѝ система е подложена на критика, че санкционира такива закононарушения с условни присъди и не пази задоволително евентуалните жертви.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР